Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Varning för nytt phisingmejl

De senaste dagarna har ett antal av bankens kunder fått ett mejl som uppges komma från ”SEPA/Internetbank avdelningen” på Norrbärke Sparbank eller med ett meddelande om att deras kort blivit spärrade för köp i nätbutiker, se bild nedan. Mejlets syfte är att lura av kunderna deras personliga uppgifter, bland annat om inloggning. Norrbärke Sparbank frågar aldrig efter uppgifter på det här sättet. Om du klickat på någon länk i mejlet eller fyllt i uppgifter är det viktigt att du omgående kontaktar banken.

Mejlet, som alltså inte kommer från Norrbärke Sparbank,  är väldigt välgjort och innehåller designelement, bilder och innehåll från vår samarbetspartner Swedbanks sajt. Deras IT-avdelning arbetar kontinuerligt med att stänga ner de sidor man kommer till om man klickar på länkarna.

Banken frågar ALDRIG efter koder eller lösenord

Följande gäller:

  • Norrbärke Sparbank tar aldrig kontakt via e-post eller telefon och ber dig att lämna ut personliga uppgifter som till exempel kortnummer, koder eller lösenord.
  • Du ska aldrig öppna bifogade filer i mejl eller lämna ut personliga koder via mejl, på webbplats eller telefon, även om personen ifråga påstår sig ringa från banken eller från polisen.
  • Det är viktigt att du slänger mejl där de ombeds lämna ut personliga koder
  • Om du följt en länk från ett mejl eller webbplats och sedan även fyllt i information ska du omgående kontakta banken för hjälp med att byta lösenord och kort om sådan information efterfrågats. I det fall kortinformation efterfrågats bör kortet stängas och bytas mot nytt.

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Kontaktuppgifter

Hamngatan 2
777 30  Smedjebacken
info@norrbarke-sparbank.se

Telefon: 0240 - 59 10 00
Fax: 0240 - 59 10 20
www.facebook.com/NorrbarkeSparbank

Telefonbanken

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-22 11 22
Från utlandet:  +46 771 22 11 22
*Andra öppettider kan förekomma under storhelger

Spärra kort

Öppet dygnet runt
Från Sverige:  08-411 10 11
Från utlandet: +46 8 411 10 11

Digital Support

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-97 75 12
Från utlandet:  +46 771 97 75 12
*Andra öppettider kan förekomma under storhelger