Vi har en lång tradition av företagande och entreprenörskap i Sverige. Sedan 1990 har fyra av fem nya jobb skapats i småföretag och företagande bidrar väsentligt till att Sverige utvecklas i en positiv riktning. Ett av syftena med Swedbank rivstart är att hjälpa till att säkerställa fortsatt tillväxt av nya företag och se till att fler företag växer och gör skillnad.

– Jag tror att många håller med om att samhället har mycket att vinna på om fler förverkligar sina drömmar och idéer och startar företag som anställer, exporterar och växer. Swedbank vill göra mer för företagare och entreprenörer generellt, inte minst för dem som har en affärsidé med potential att skapa positiv förändring, i det stora eller i det lilla, säger Christer Trägårdh, chef Svensk bankverksamhet, Swedbank.

Förra året ordnade Swedbank entreprenörstävlingen Swedbank rivstart för första gången. Det kom in hela 4 321 bidrag och bland dem utsågs tio vinnare som fick ett pris på 250 000 kronor var. Men det primära syftet med Swedbank rivstart är att få fler att upptäcka entreprenörskapets möjligheter och kanske satsa på ett liv som företagare.

Mer information

Läs hela pressmeddelandet och mer om företagande:

Swedbank söker entreprenörer som vill bidra till ett bättre samhälle (pressmeddelande, PDF)

Företagande (samlingssida)