Meny
Om verksamheten
Kundservice

Friends – vänner sedan 2002

Vi är stolt huvudpartner till Stiftelsen Friends. Eftersom mobbning är en viktig samhällsfråga hjälper vi Friends att nå ut med kunskap och information om hur mobbning kan stoppas och förebyggas. Genom åren har vi tillsammans gjort många insatser för att skapa ett tryggare samhälle för barn och unga.

Two young women going to school

En värld där inget barn utsätts för mobbning

Friends vision är en värld där inget barn utsätts för mobbning. En värld där varje barn känner sig älskat och respekterat. Där barn växer upp med självkänsla, inte självhat. Där ingen somnar ledsen, vaknar med ångest eller går hemifrån med en klump i magen. Varje år träffar Friends hundratals skolor, förskolor och föreningar i Sverige i arbetet mot mobbning. De håller utbildningar, utvärderar olika arbetssätt, ger råd och handledning.

Så gör Friends skillnad (friends.se)

Friends logotype

Arenans barn – ta matchen mot mobbning

I samarbete med Friends uppförde vi ett unikt konstverk på Friends Arena under tiden vi var namnsponsor. Verket består av bronsskulpturer av barn frusna i ett ögonblick av sårbarhet. Än idag står skulpturerna utspridda på arenan som en påminnelse om att inget barn ska behöva utsättas för kränkningar eller mobbning.

Arenans barn

"Vi måste prata" - viktiga samtal om mobbningen

Med stöd av Swedbank har Friends gjort samtalsserien ”Vi måste prata” om vikten av förebyggande arbete mot mobbning. Serien ger dig tips att använda i praktiken. I tre avsnitt möter Friends generalsekreterare Maja Frankel de mest intressanta och sakkunniga inom mobbningsfältet i Sverige. Fokus ligger på att prata om deras upplevelser och arbetet mot ett samhälle fritt från mobbning och kränkningar. 

Serien gästas även av Barakat Ghebrehawariat, Vanessa Falk och Frida Boisen. Hela avsnitten finns på friends.se/vi-maste-prata. Nedan finns korta filmklipp med tips och råd ur serien.

Avsnitt 1 - Barn, unga och rasism

Mobbningens kostnader

Den mobbning som sker under ett år ger samhället kostnader på 17,5 miljarder de följande 30 åren. Det är pengar som skulle kunna användas till väldigt stora samhällsnyttiga investeringar.

Avsnitt 2 - Folkhälsa och idrott

En trygg skola för varje barn

Friends stödjer skolor i hela Sverige i arbetet mot mobbning och kränkningar. Genom att utbilda en hel skola finns goda förutsättningar att skapa en trygg och jämlik skola, fri från mobbning, trakasserier, kränkningar och diskriminering.

Avsnitt 3 - Barn, nätet och spelandet

Schysst och jämlik idrott

Friends arbetar för att idrotten precis som skolan ska präglas av glädje, trygghet och gemenskap . Friends arbetar med idrottsanpassade insatser mot mobbning, över hela Sverige.

Mer om Friends

Kort om Friends

Friends är den organisation som ger vuxna forskningsbaserade verktyg, för att förhindra och förebygga mobbning bland barn och unga. Friends arbete finansieras främst av stöd från företag och privatpersoner som inte vill att barn ska utsättas för mobbning.

Kontakta Friends

Stiftelsen Friends

Magnus Ladulåsgatan 1

118 65 Stockholm