Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till Warrantskolan

I en marknad som alltid rör sig kan det vara skönt att kunna skydda sig mot stora rörelser eller kanske frestande att spekulera i en viss rörelse som man tror på. Warranter är ett utmärkta instrument att använda under förutsättning att man vet vad man gör.

Warranter kan vara riskfyllda att använda på fel sätt. Vi rekommenderar dig därför att noga gå igenom både detta avsnitt samt avsnittet om optioner.

En warrant är ett börsnoterat värdepapper kopplat till en underliggande tillgång. Du investerar i ett instruments värdeförändring utan att köpa själva instrumentet. Löptiden är normalt upp till två år.

Warranthandel kräver Kapitalmarknadskonto, VP-konto eller depå.

Lär dig mer om warranter

 • Vad är warranter?

  En warrant är en börsnoterad lång option som ger dig rätten till en del av värdeutvecklingen hos en underliggande tillgång, exempelvis aktier, korgar av aktier och olika index etc.

  Till Vad är warranter?
 • Handel med warranter

  Det finns sex faktorer som påverkar priset på en warrant. Läs om prissättning, värdering, köp och försäljning av warranter.

  Till Handel med warranter
 • Risker med warranter

  Investeringar på kapitalmarknaden kan medföra risker att helt eller delvis förlora det investerade kapitalet. Förutom traditionella risker föreligger vissa specifika risker för warranter.

  Till Risker med warranter
 • Analysverktyg för warranter

  Här presenteras en rad analysverktyg som syftar till att förenkla och hjälpa till i sökandet efter warranter.
   

  Till Analysverktyg för warranter